Ο_Ρούλης_ο_Τροφούλης_και_η_περιπέτειά_του_στον_κόσμο_της_υγιεινής_διατροφής
Στις 30/5/2023 παρουσιάσαμε τα πεπραγμένα του ομίλου μας σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο PLAZA στη Ρόδο. Τα παιδιά παρουσίασαν τις δράσεις μας και έλαβαν τις βεβαιώσεις της συμμετοχής του στον όμιλο αλλά και στον διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό, στον οποίο καταλάβαμε τη 2η θέση στην κατηγορία Project. Παρακάτω ακολουθεί η παρουσίαση του ομίλου.
Σας ευχαριστούμε πολύ!!
Τώρα που σιγά σιγά κοντεύουμε στο τέλος της σχολικής μας χρονιάς, οι μικροί μου σεφ ασχολήθηκαν με τη δημιουργία μενού για εστιατόρια. Σε ομάδες έφτιαξαν μενου για 4 διαφορετικά είδη εστιατορίων και έτσι είχαμε ως αποτέλεσμα τέσσερα διαφορετικά μενού: για σούσι, μπέργκερς, γκουρμέ εστιατόριο αλλά και ιταλικό. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο ακόλουθο powerpoint.
Καλές δουλειές!!!
Η ανάδειξη πέντε ελληνικών σαλατών ανάμεσα στις 50 καλύτερες παγκοσμίως, μας έδωσαν το έναυσμα για να παίξουμε τη ΣΑΛΑΤΟΜΑΧΙΑ. Οι μαθητές σε ομάδες έπρεπε να σκεφτούν βλέποντας σε εικόνα και να καταγράψουν τα συστατικά 5 διάσημων σαλατών. Για την ιστορία ο Ντάκος κατέλαβε την 1η θέση στην κατάταξη του TasteAtlas, η Χωριάτικη ήταν στην 5η θέση, τα Χόρτα στην 24η, η Πατατοσαλάτα στην 33η, η Παντζαροσαλάτα στην 35η και η Τονοσαλάτα στην 50η θέση.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις 50 καλύτερες σαλάτες του κόσμου!!
Το ακόλουθο blog δημιουργήθηκε για τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό:
“Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρόν, παρελθόν και μέλλον”
https://gnorizontastonponto2opeiramatikodimotikorodou.webnode.gr/
Τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ της Ελλάδας έγιναν αντικείμενο συζήτησης στον όμιλο. Μάθαμε ποιες είναι οι διαφορές και στη συνέχεια, με τη χρήση του διαδικτύου οι μαθητές σε ομάδες έψαξαν μερικά προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ και στο τέλος, τους δόθηκε λίστα με κάποια προϊόντα ενδεικτικά. Μπορείτε να δείτε τις εργασίες των παιδιών αλλά και πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο και στο επισυναπτόμενο powerpoint.
http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/2012-02-02-07-52-07/ellinikaproionta
Οι μαθητές της Δ και της Ε2 του σχολείου μας παρουσίασαν ένα project γεωγραφίας στα αγγλικά. Κάθε μαθητής έψαξε πληροφορίες για μια πόλη της Ελλάδας και της Κύπρου και τα τελικά κείμενα προστέθηκαν σε ένα διαδραστικό χάρτη σε padlet που μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
Τα παιδιά του ομίλου χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν μενού για πρωινό. Συζήτησαν μεταξύ τους για το όνομα του μαγαζιού, τα φαγητά και τα ροφήματα που θα σερβίρονται και για τις τιμές που θα κοστίζουν αυτά. Οι εργασίες τους αναρτήθηκαν στο συνημμένο αρχείο. Συγχαρητήρια στους μικρούς επιχειρηματίες!



